Αισθητική Οδοντιατρική2018-08-29T19:42:03+00:00

Συνδυασμός εφαρμογής στο ιατρείο με εφαρμογή στο σπίτι.

 

Λεύκανση δοντιών

Τη σύγχρονη εποχή μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στην λεύκανση για να βελτιώσουν την εμφάνιση και το χαμόγελό τους. Τα σύγχρονα υλικά λεύκανσης των δοντίων είναι ήπια προς τους οδοντικούς ιστούς και έτσι αποφεύγεται η οδοντική ευαισθησία που εμφανιζόταν σε σκευάσματα του παρελθόντος. Η λεύκανση πλέον είναι μία διαδικασία απλή, ασφαλής και πλήρως αποτελεσματική και καταφέρνει να αφαιρέσει την πληθώρα των χρωστικών εναποθέσεων που οφείλονται στη διατροφή, το κάπνισμα και τη λήψη φαρμάκων. Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε συνδυασμό εφαρμογής ιατρείου και σπιτιού ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μακροχρόνια διατήρησή του. Μία ή δύο εφαρμογές στο ιατρείο σε συνδυασμό με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων λεύκανσης και υλικού για χρήση στο σπίτι αποτελούν την πιο ενδεδειγμένη θεραπεία για την πιο απλή, μη επεμβατική αποκατάσταση του φυσικού χρωματισμού των δοντιών.

Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης

Οι σύγχρονες, ανθεκτικές στην αποτριβή σύνθετες ρητίνες έχουν βάλει στο περιθώριο τις παλιές εμφράξεις αμαλγάματος αφού πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αποκαταστάσεις οπισθίων δοντιών χωρίς πρόβλημα. Οι γκάμα των αποχρώσεων των σύνθετων ρητινών είναι τόσο πλούσια που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη και οδηγούν σε άμεσο, συντηρητικό και οικονομικά ανεκτό από τον ασθενή αισθητικό αποτέλεσμα. Οι εμφράξεις με σύνθετη ρητίνη διακρίνονται από ευκολία στη χρήση, αντοχή στον αποχρωματισμό, αποδοχή από τον ασθενή, έλλειψη οδοντικής ευαισθησίας και διατήρησή τους ακόμα και στα οπίσθια δόντια που οι δυνάμεις της μάσησης είναι πιο μεγάλες.

 

Συντηρητική αποκατάσταση οικονομικά προσιτή.

Άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και μακροχρόνια διατήρησή του.

Ολοκεραμικές ή στεφάνες ζιρκονίας

Οι στεφάνες εξ ολοκλήρου από κεραμικά υλικά αποτελούν τον πλέον διαδεδομένο τρόπο αποκατάστασης εκείνων των δοντιών που έχουν ανάγκη για άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι ολοκεραμικές και στεφάνες ζιρκονίας προσομοιάζουν των φυσικών δοντιών αφού δεν έχουν μεταλλικό σκελετό και αφήνουν το φως να περάσει μέσα από αυτές όπως γίνεται και στα φυσικά δόντια. Επίσης αν και όταν τα ούλα που καλύπτουν τις αποκαταστάσεις αυτές υποχωρήσουν, δεν αποκαλύπτουν στα όριά τους το γκρίζο χρώμα από τον μεταλλικό πυρήνα της κατασκευής. Η αντοχή τους είναι πλέον εφάμιλλη των συμβατικών στεφανών και γεφυρών μεταλλοπορσελάνης και ταυτόχρονα οδηγούν στο βέλτιστο βαθμό αποδοχής από τον ασθενή λόγω της μακροχρόνιας σταθερότητας του χρώματός τους και της αισθητικής τους.

 

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μία σύγχρονη και συνάμα συντηρητική λύση στην οποία οι οδοντικοί ιστοί αποκόπτονται ελάχιστα, διατηρείται η συνοχή του δοντιού και διορθώνεται τόσο η μορφολογία όσο και η απόχρωσή του. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο με την συνεισφορά του οδοντοτεχνίτη διορθώνονται κατασκευαστικές ατέλειες, αποτυχημένες προηγηθείσες οδοντιατρικές πράξεις και αποδίδεται μία αισθητικά αποδεκτή θεραπεία που είναι σταθερή και ανθεκτική στο χρόνο. Οι ολοκεραμικές όψεις θεωρούνται σήμερα από τις πιο αισθητικές και αποδεκτές από τους ασθενείς λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων των προσθίων δοντιών.

Ελάχιστη αποκοπή οδοντικών ουσιών με άμεση αποτύπωση για ταχεία αποκατάσταση.

Όψεις σύνθετης ρητίνης.

Όψεις σύνθετης ρητίνης

Οι όψεις από σύνθετη ρητίνη γίνονται αποκλειστικά στο ιατρείο χωρίς να χρειάζεται η συνεισφορά του οδοντοτεχνίτη. Σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που μετά την παρασκευή του δοντιού χρειάζεται η αποτύπωσή του και η αποστολή του αποτυπώματος στο εργαστήριο, οι όψεις ρητίνης γίνονται σε ένα στάδιο στην οδοντιατρική έδρα και αποδίδουν άμεσα την σωστή μορφολογία και χρωματισμό των δοντιών. Όπως και στις όψεις πορσελάνης έτσι και εδώ διορθώνονται κατασκευαστικές ατέλειες, αποτυχημένες προηγηθείσες οδοντιατρικές πράξεις και αποδίδεται μία αισθητικά αποδεκτή θεραπεία η οποία είναι και πιο οικονομική. Οι όψεις ρητίνης θεωρούνται από τις πιο αποδεκτές από τους ασθενείς λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων των προσθίων δοντιών, τόσο για το άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα όσο και για το χαμηλό οικονομικό τους κόστος.